topfoto

galip satici top

028a

topfoto

portret

Galip kreeg op 5 jarige leeftijd een Chinese minibike van zijn vader. Zo kreeg Galip het motorvirus te pakken. Al snel kreeg Galip zijn eerste echte fabrieks-minibike, een Polini GP1 mini 40cc en ging elke zondag op een kartbaan oefenen. Dat werd georganiseerd door Stichting Minibike Promotion.

Op 6 jarige leeftijd begon Galip met NK wedstrijden rijden met zijn minibike bij Rap Holland in de klasse Junior A.
In deze klasse heeft Galip 2 jaar geracet en sloot deze klasse af met een 4e plaats.
Zo wist hij ook in dat jaar een beker te behalen "beste progressie van het jaar".

Het jaar erop startte Galip met zijn minibike in de klasse Junior B waarbij hij iets meer vermogen kreeg en eindigde zijn eerste jaar af op een 6e plaats.

In 2015 op 9 jarige leeftijd begon Galip aan zijn Molenaar NSF 100 Championship. Waarbij hij reed op een Honda NSF 100cc geschakelde motor.
Het 1e jaar was een leerjaar en eindigde hij als 14e. Het 2e jaar werd hij 9e en het 3e jaar 6e.
Tijdens het 3e jaar nam Galip ook deel aan het Belgische Kampioenschap (2Race) met zijn eigen NSF en eindige in 2017 als 2e in het kampioenschap.

Na 3 jaar op een NSF te hebben geracet was Galip de motor ontgroeid en besloten we dat hij klaar was om verder te gaan.
Omdat Galip in 2017 al kennis had gemaakt met de Yamaha YZF R125 leek ons het een logische keuze om in 2018 hieraan te gaan deelnemen om verdere progressie te gaan boeken.
Ook heeft Galip in Turkije 1 race mee mogen rijden met een Yamaha R25 (250cc) en wist op een 5e plaats te finishen.

In 2018 begon Galip aan zijn nieuwe avontuur. Zo kreeg hij de mogelijkheid om zelfs 3 kampioenschappen te rijden. 2018 was een zeer succesvol jaar met heel mooie resultaten.

In België in de klasse Yamaha R125 Sprint en Endurance bij 2Race, 2x kampioen.
In Turkije met zijn Yamaha R25 in de Supersport 250 klasse, 2e plaats.
In Nederland bij de Gamma Yamaha R125 Cup, 4e plaats.

In 2019 maakt Galip de overstap naar het Moto3 Team onder de naam BV Racing Moto3!

Dit jaar was voor Galip zijn eerste jaar racen op het grote circuit. Samen met zijn teambaas Herman van de Bunt is dit wederom weer een succesvol jaar met heel mooie resultaten. Galip wist diverse bekers te claimen en een 2e plaats op Assen was het hoogtepunt.
Galip heeft in 2019 zijn seizoen in het kampioenschap afgesloten met een 5e plaats.

In 2020 begon Galip aan een nieuw avontuur. In november 2019 was Galip uitgenodigd om deel te nemen aan de selectie dagen van de Idemitsu Asia Talen Cup en wist zich te selecteren voor seizoen 2020.
In maart was Galip's eerste race gepland op het circuit van Qatar, waarbij Galip tijdens het Moto GP weekeind aan start stond als 13e. Echter tijdens de kwalificatie kwam Galip hard ten val waarbij hij medisch was afgekeurd om deel te nemen aan de eerste race. Bij de 2e race stond Galip wel aan de start maar na een paar ronden te hebben gereden kreeg de pijn van de blessure de overhand en heeft hij de race vroegtijdig af moeten breken.
Hierna heeft Galip geen wedstrijd meer kunnen rijden omdat de rest van het seizoen was gecanceld wegens de wereldwijde COVID 19 pandemie.

In Oktober 2020 heeft Galip de mogelijkheid gehad om 1 race weekeind deel te nemen aan de Balkan R3 Klasse in Bulgarije. Dit weekeind wist Galip tijdens de 2 verreden races dubbele winst te behalen met twee eerste plaatsen.

2021 gaan we een stapje verder en neemt Galip deel in de klasse Yamaha Blu CRu European Cup die tezamen gereden wordt met de WSBK race weekeinden. Met op eind mei een pre-season test op Misano World Circuit Marco Simoncelli en op 11 en 12 juni op het zelfde circuit de eerst en tweede race verreden zal worden.

Dus houd de site in de gaten voor alle resultaten en foto's!

Sponsors

alpine gehoorberscherming
logo chromeburner
Groenendaal Transport
joma
logo ls2
logo maritime shipcleaning rotterdam
logo motorcentrum geldermalsen
logo pro liquid rotterdam
sportcentrum physique
taco motors
logo tank connect
logo TMF
Vos Carsound
Vos Concept
Vos Onderhoud & Service
websitebron

Ook sponsor worden?
Klik dan hier!