FIM Europe Supermono Cup 2019 Slovakiaring 28-04-2019

04Dag 1: supergoed gegaan met heel warm en mooi weer en mooie tijden die steeds meer naar beneden gingen. Mooie eerste kwalificatie kunnen afsluiten met p5 classificering.

Dag 2: zaterdag begon als een bewolkte dag waarbij er regen was opgegeven die gelukkig overwaaide. Zodat Galip zijn eerste race op de moto3 in het droge kon gaan starten. Het was wel winderig maar Galip wist daar goed mee om te gaan. Deze dag was er door de organisatie besloten om 2 klasses bij elkaar te zetten waardoor Galip verder achterin het veld moest starten.
In plaats van P5 vanuit zijn eigen klasse moest hij P9 gaan starten overall. Ondanks dat Galip moeizaam wegkwam bij de start wist hij na een flinke inhaalrace als 5e over de finish weten te komen. En daarbij zijn eerste beker in ontvangst mogen nemen voor snelste Rookie van de dag.

Dag 3: op zondagochtend stond er een sprintrace gepland van 6 ronden in plaats van de normale 9 ronden en werd er het gehele weekeind gebruik gemaakt van een snelle startprocedure. Dit keer mocht Galip vanaf de 4e plaats gaan starten, dit omdat hij de dag ervoor met de race een 4e tijd had genoteerd. Na wederom een slechte start van achter naar p3 kunnen rijden en waarbij hij steeds dichter bij de tweede man kwam en een flink gat dicht wist te rijden. Beste resultaat tot nu van dit weekeind.

Op zondag aan het einde van de dag stond de 3e en laatste race gepland en Galip was er klaar voor. De wind was al iets meer gaan liggen wat voor Galip goed was. Ondertussen had Galip al wat tips gehad om zijn start te verbeteren. En voerde deze uit zodra de lampen aan de start uitgingen. Hij vertrok al een stukje beter maar kan nog veel meer gaan verbeteren door later hiermee te gaan oefenen. Wederom moest hij een inhaalrace doen om plaatsen te gaan veroveren.
In de beginfase was Galip erg sterk en had zich ook al weer snel naar de 4e plaats terug gestreden. Echter in de 2e fase van de race gingen de tijden van Galip tot 1 a 2 seconden naar beneden. En finishte Galip als 4e in deze race. Daarna vertelde hij waarom hij langzamer was gaan rijden: dit had te maken met het feit datGalip in de beginfase te veel had gevergd van de achterband waardoor slijtage optrad en de band geen grip meer gaf. Hierom heeft Galip zijn verstand gebruikt en besloten de race op deze positie uit te rijden zonder risico te lopen dat hij zou vallen en dus geen punten zou krijgen die hij nu wel heeft gehad. Slimme keuze! En daarbij mocht hij wederom weer een beker in ontvangst nemen voor Rookie van de dag.

Zie ook de foto's en complete uitslagen.

Verslag Voorjaarstraining Val de Vienne met BV Racing Moto3

Dag 1 Test / training

Alles is goed verlopen. Goed gevoel met de motor en de goede samenwerking met Herman. Vandaag al direct veel progressie weten te maken. Veel dingen kunnen proberen en aan kunnen passen. Op naar morgen dag 2.

Lees meer...

2Race Witgenborn (Duitsland) 23/24 juni 2018

Galip wist zich zaterdag als 2e te kwalificeren. Zeer tevreden over.

Zondag race 1 aan de start en hij wist als 1e door de eerste bocht door te komen. Deze eerste plaats liet hij niet los.
Totdat hij in de slotfase zijn voorwiel verloor en ten val kwam.
Al gauw wist Galip zijn motor op te rapen en weer te starten om zijn weg weer te vervolgen.

Lees meer...

5e NK Gamma Yamaha R125 Cup 28 juli 2018

Na een zomerstop van 6 weken van het Nederlandse kampioenschap Gamma Yamaha R125 Cup, stond Galip gisteren op het circuit park in Berghem klaar voor zijn 2 races.

Vrijdag heeft Galip onder zeer warme omstandigheden kunnen trainen om zich voor te bereiden voor de volgende dag. Zaterdag was het dan zover en begon Galip aan zijn vrije training onder droge omstandigheden en lagere temperaturen dan vrijdag, en sloot deze af met een 4e tijd van 55.8. Een 0.800 verwijderd van de 1e man.

Lees meer...

Ronde 1 Belgisch kampioenschap Emmen 22 April 2018 2Race.be

Gister heb ik de eerste race verreden van het Belgische Kampioenschap georganiseerd door 2Race.be op het Kartcircuit Pottendijk in Emmen.

Vrije trainingen verliepen ondanks mijn glijdende banden steeds op 1e plaats.

Lees meer...

Sponsors

151
alpine gehoorberscherming
balveren
logo chromeburner
hj van vliet etec
joma
jongeneel
Kukko logo
logo ls2
main
logo motorcentrum geldermalsen
logo scootercenter
sportcentrum physique
taco motors
logo TMF
websitebron
logo xpon

Ook sponsor worden?
Klik dan hier!