topfoto

galip satici top

028a

topfoto

Na een zomerstop van 6 weken van het Nederlandse kampioenschap Gamma Yamaha R125 Cup, stond Galip gisteren op het circuit park in Berghem klaar voor zijn 2 races.

Vrijdag heeft Galip onder zeer warme omstandigheden kunnen trainen om zich voor te bereiden voor de volgende dag. Zaterdag was het dan zover en begon Galip aan zijn vrije training onder droge omstandigheden en lagere temperaturen dan vrijdag, en sloot deze af met een 4e tijd van 55.8. Een 0.800 verwijderd van de 1e man.

 Q1 was de baan erg nat door een regenbui en Galip maakte hier gebruik van om het gevoel te krijgen met de motor in deze situatie. Dit ging goed met een 9e plaats met een tijd van 1.13.5. Hier zouden we nog later aan kunnen werken voor verbetering.

Q2 was de baan weer helemaal opgedroogd en sloot Galip deze af met een 6e tijd van 55.1 waarbij Galip zijn eigen tijd met ruim een halve seconde heeft verbeterd en dus nu 0.771 van de 1e man.

race startRace 1 had Galip en goede start en wist direct met de kopgroep mee te gaan en wist zich naar de 2e man toe te worstelen. In de laatste ronde pakte Galip deze 2e positie over een finishte als 2e. En wederom zijn tijd verbeterd met een 53.8 zelfde tijd als de 1e man.

Race 2 verliep in de begin fase lastig doordat Galip in de eerste bocht in het gedrang kwam en abrupt moest remmen om een valpartij te voorkomen. Hierdoor verloor hij de aansluiting met de kopgroep en moest zich naar voren vechten al snel kwam hij bij de 4e en 5e man en wist na een paar rondes beide voorbij te gaan.
In de laatste ronde kwam Galip bij de 3e man en vocht Galip met de 3e man en de 5e achter zich voor zijn plek over de finish. En finishte als 4e. Met als resultaat dagtotaal 3e plaats met het zelfde aantal punten als de 2e man.be280718 1636 021

Aankomend weekeind staat er een training gepland op het grote circuit in Frankrijk met zijn Aprilia RS125 2T en zijn Moriwaki 250cc pre moto3.

Sponsors

alpine gehoorberscherming
logo chromeburner
Groenendaal Transport
joma
logo ls2
logo maritime shipcleaning rotterdam
logo motorcentrum geldermalsen
logo pro liquid rotterdam
sportcentrum physique
taco motors
logo tank connect
logo TMF
Vos Carsound
Vos Concept
Vos Onderhoud & Service
websitebron

Ook sponsor worden?
Klik dan hier!