topfoto

galip satici top

028a

topfoto

04Dag 1: supergoed gegaan met heel warm en mooi weer en mooie tijden die steeds meer naar beneden gingen. Mooie eerste kwalificatie kunnen afsluiten met p5 classificering.

Dag 2: zaterdag begon als een bewolkte dag waarbij er regen was opgegeven die gelukkig overwaaide. Zodat Galip zijn eerste race op de moto3 in het droge kon gaan starten. Het was wel winderig maar Galip wist daar goed mee om te gaan. Deze dag was er door de organisatie besloten om 2 klasses bij elkaar te zetten waardoor Galip verder achterin het veld moest starten.
In plaats van P5 vanuit zijn eigen klasse moest hij P9 gaan starten overall. Ondanks dat Galip moeizaam wegkwam bij de start wist hij na een flinke inhaalrace als 5e over de finish weten te komen. En daarbij zijn eerste beker in ontvangst mogen nemen voor snelste Rookie van de dag.

Dag 3: op zondagochtend stond er een sprintrace gepland van 6 ronden in plaats van de normale 9 ronden en werd er het gehele weekeind gebruik gemaakt van een snelle startprocedure. Dit keer mocht Galip vanaf de 4e plaats gaan starten, dit omdat hij de dag ervoor met de race een 4e tijd had genoteerd. Na wederom een slechte start van achter naar p3 kunnen rijden en waarbij hij steeds dichter bij de tweede man kwam en een flink gat dicht wist te rijden. Beste resultaat tot nu van dit weekeind.

Op zondag aan het einde van de dag stond de 3e en laatste race gepland en Galip was er klaar voor. De wind was al iets meer gaan liggen wat voor Galip goed was. Ondertussen had Galip al wat tips gehad om zijn start te verbeteren. En voerde deze uit zodra de lampen aan de start uitgingen. Hij vertrok al een stukje beter maar kan nog veel meer gaan verbeteren door later hiermee te gaan oefenen. Wederom moest hij een inhaalrace doen om plaatsen te gaan veroveren.
In de beginfase was Galip erg sterk en had zich ook al weer snel naar de 4e plaats terug gestreden. Echter in de 2e fase van de race gingen de tijden van Galip tot 1 a 2 seconden naar beneden. En finishte Galip als 4e in deze race. Daarna vertelde hij waarom hij langzamer was gaan rijden: dit had te maken met het feit datGalip in de beginfase te veel had gevergd van de achterband waardoor slijtage optrad en de band geen grip meer gaf. Hierom heeft Galip zijn verstand gebruikt en besloten de race op deze positie uit te rijden zonder risico te lopen dat hij zou vallen en dus geen punten zou krijgen die hij nu wel heeft gehad. Slimme keuze! En daarbij mocht hij wederom weer een beker in ontvangst nemen voor Rookie van de dag.

Zie ook de foto's en complete uitslagen.

Sponsors

alpine gehoorberscherming
logo chromeburner
Groenendaal Transport
joma
logo ls2
logo maritime shipcleaning rotterdam
logo motorcentrum geldermalsen
logo pro liquid rotterdam
sportcentrum physique
taco motors
logo tank connect
logo TMF
Vos Carsound
Vos Concept
Vos Onderhoud & Service
websitebron

Ook sponsor worden?
Klik dan hier!