topfoto

galip satici top

028a

topfoto

Gister heb ik de eerste race verreden van het Belgische Kampioenschap georganiseerd door 2Race.be op het Kartcircuit Pottendijk in Emmen.

Vrije trainingen verliepen ondanks mijn glijdende banden steeds op 1e plaats.

Kwalificatie wist ik in mijn klasse pole position te halen met 50.07. En halve seconde sneller dan de tweede man.

Race 1 begon ik met een hele goede start en wist ik in mijn klasse op kop te blijven met de tweede man achter op mijn achterwiel. Echter gooide een motor van een andere klasse roet in het eten en ik verloor hierdoor mijn kop positie maar ik vocht teug en wist na een paar ronden mijn plaats weer terug te pakken doordat de motor van de andere klasse flink in de weg zat. Helaas gooide deze motor wederom roet in het eten in de slotfase en verloor ik mijn 1e plaats en ging als 2e over de finish.

Race 2 moest ik samen met de 2e man als laatste starten doordat de motor 4 minuten te laat was bij de startopstelling in de pitsstraat.
Aan de start moest het gebeuren en ik wist direct een aantal plaatsen te winnen. Het was een echte inhaalrace en ik finishte als 2e.

Na de races heb ik ook nog een 2 uur durende Endurance race gereden samen met Selwin Hamden. Ik had eerder op de dag de kwalificatie gereden en zo mochten we vanaf 1e plaats van onze klasse vertrekken. Selwin begon aan de start en ging met een lastige start als laatste weg maar vocht zich naar voren. Daarna sprong ik op de motor en moest helaas na 15 minuten binnen komen door een steen in mijn laars die erg zeer begon te doen. Selwin weer de baan op en na 25 minuten ruilden wij weer en heb ik de laatste 35 minuten de race uitgereden. Met een flink aantal ronden voorsprong werden we samen 1e.

Sponsors

alpine gehoorberscherming
logo chromeburner
Groenendaal Transport
joma
logo ls2
logo maritime shipcleaning rotterdam
logo motorcentrum geldermalsen
logo pro liquid rotterdam
sportcentrum physique
taco motors
logo tank connect
logo TMF
Vos Carsound
Vos Concept
Vos Onderhoud & Service
websitebron

Ook sponsor worden?
Klik dan hier!